Bevar det originale trægulv med en professionel gulvafslibning

16 April 2020 Astrid Pedersen

editorial

Er du netop blevet den glade ejer af et hus eller en lejlighed af ældre dato – og er denne forsynet med smukke, originale trægulve? Så bør du faktisk gøre alt hvad der står i din magt for at bevare disse.

Det kan godt være, at gulvene fremstår matte og kedelige – måske endda misfarvede og plettede, eller med en tendens til at danne splinter. Dette er en helt naturlig del af et trægulvs ældnings proces. Især hvis træværket ikke vedligeholdes på behørig vis, eller er behandlet med lak eller fernis.

Et gulv bestående af træværk, som er et levende og organisk materiale, vil uvægerligt blive slidt af mange års – eller måske endda årtiers – anvendelse. Der vil typisk ske det, at det beskyttende lag af olie eller sæbe, som beskytter træværket og gør dets overflade væske afvisende, vil forgå. Dette sker som regel, når den ugentlige gulvvask med særlige fede sæber, som skal vedligeholde denne hinde, forsømmes.

Når først sæbe eller olie hinden er væk, kan den ikke genskabes – og så er det, at gulvet begynder at blive grimt og tørt i overfladen. Men et slidt gulv kan for det meste sagtens reddes med en effektiv gulvafslibning. Og så kan du beholde det originale trægulv i din nye bolig ude at skulle bruge formuer på at installere et nyt eet af slagsen.

Hvem kan hjælpe mig med behandling af trægulv?

Hvis du således ønsker at lade dit gulv afslibe, bør du alliere dig med en professionel gulvmand. En erfaren, faglært håndværker vil kunne løse denne opgave langt hurtigere og mere effektivt – og med et smukkere og mere ensartet resultat – end du selv vil kunne.

Hos Gulvkanonen kan du altid få et gratis og uforpligtende tilbud på en professionelt udført gulvafslibning – klik ind og læs mere på https://gulvkanonen.dk/gulvafslibning-amager/ 

More articles