Hvor højt eller lavt skal dit plankebord være?

16 January 2022 Anders Lundtang Hansen

editorial

I forbindelse med valg af borde, som sagtens kunne tænkes at være plankeborde eller bare et enkelt eksemplar, så overvejer man mest sådan noget med størrelsen.

Der er jo forskel på, om man skal bruge et lille pyntebord til et hjørne, et sofabord i denne stil eller ligefrem et spisebord af planketypen.

Man i den forbindelse tænker man måske ikke over, at højden og manglen på samme spiller en stor rolle på, hvordan man oplever det bord.

Det er jo ikke så smart, hvis ens pyntebord er så højt, at man ikke kan nå op til de ting, som man lægger på det, og ligeledes er det besværligt, hvis man skal rejse sig ved sofabordet for at nå ens kop på bordet, eller man næsten taber koppen ned på bordet, fordi der er langt ned.

Man tænker mest på, at man trods altid kan rykke bordet, hvis det ikke lige passer med indretningen, men højden er det ikke altid, at man kan gøre noget ved på stedet.

image

Overvej altid med det samme højden på dit plankebord

Der er måske nogle gange muligheder for, at man kan ændre højden hos fabrikanten eller sælgeren, når man vælger bordet, men det er måske ikke altid tilfældet.

Man skal i hvert fald være varsom ved at forsøge at ændre den slags til selv, for man kan komme til at ende med et vakkelvornt bord, og så forsvinder garantien nok også, når man begynder at pille ved det på den måde.

For det er trods alt lidt nemmere at rykke rundt på sådan et plankebord end at ændre det i højden, så man skal formentlig måle til i forvejen sammen med møblerne og så videre, om det kommer til at passe med det bord, som man har udset sig til indretningen af den type, som der er et plankebord.

More articles