Således passer du bedst på din LED-belysning

23 January 2019 Anders Lundtang Hansen

editorial

Det er efterhånden et imponerende udvalg af forskellige former for LED-belysning, man kan anskaffe sig.

Hvor der tidligere var et tydeligt skel mellem, hvad der var elektriske pærer, og hvad der var voks- og stearinlys, kan man nu på afstand godt have svært ved at se forskellen.

Et eksempel kunne være et LED-‘voks’lys, hvor man har skabt en anordning, der både flakker som en naturlig flamme, men hvor lysets grundform bevarer sin flotte statur hele tiden modsat et lys, der smelter ned.

Det samme gør sig gældende med en LED-petroleumslampe, hvor man får samme hyggelige oplevelse med en noget nær levende flamme ved vægen, men uden at man forurener naturen ved at afbrænde fossile brændstoffer.

Og så er der også lyskæderne, man kan bruge inde og ude, hvor disse kan fås i både samme farve på hver pære, men også i en kulørt udgave.

Således er der mange gode grunde og anledninger til at anskaffe sig forskellige former for LED-belysning, men den ønskede belysning på langt sigt handler også om, at man passer bedst muligt på ens LED-enhed.

Ikke to enheder er ens, og nogle skal man måske gøre noget specifikt ved for at passe bedst muligt på den, men der er dog nogle generelle råd, man kan benytte over én kam til at bevare god LED-oplevelse.

Mange LED-belysningsmetoder kan, som det er nævnt, sagtens bruges udendørs, men vi anbefaler alligevel, om det er kæder, enkeltstående LED-lamper eller videre, at man tager dem med ind efter endt brug.

Selvom vejret er mildt den pågældende dag og aften, kan man risikere at glemme LED-lamperne udenfor, så de senere bliver udsat for vejrets rasen.

Hvis man pakker LED-lamperne væk for en given sæson, så skal man huske at pakke dem forsvarligt ned, så de ikke påtager sig fugt blandt mere, mens de er pakket ned. Og når man pakker dem op igen, skal man gerne lige tjekke efter, specielt ved LED-kæder, at hver enkelt lampe stadig virker.

More articles