Sig det med en smuk solitairering

21 September 2020 Astrid Pedersen

editorial

Står du for at skulle fri til din kæreste, og skal der en ring til at forsegle hendes tilsagn? Så bør du gå efter den klassiske solitairering.

Hvad er en solitairering?

En solitairering er en ring med kun én enkelt sten. Denne type ring anvendes typisk i forbindelse med frieri, altså som forlovelses ring. Ordet ”solitaire” henviser til den enlige sten i ringen – en sten som så til gengæld holder en vis kaliber, for de fleste forlovelses ringes vedkommende.

Forlovelses ringen er et symbol på et løfte og en forening mellem to mennesker, og skal derfor have en vis prægnans. Derfor vælger de fleste friere en solitairering med en flot diamant i en god størrelse og af en høj karat. Den klassiske version af solitaireringen er udførdiget i guld eller i hvidguld – eventuelt platin – og har en diamant siddende i en enkelt fatning ved hjælp af grabber.

Den såkaldte center diamant er enten slebet rund eller firkantet. Sidst nævnte slibning kaldes ”princess cut”. Dog er andre ædelstene også gået hen og blevet populære som sten i en solitairering. Du vil for eksempel sagtens kunne finde en solitairering med de smukke pink eller blå safirer. Den traditionelle diamant er dog stadig mest populær som center sten i en solitairering – og derfor er det hyppigst denne variant du finder når du leder efter solitaireringe hos juvelerer eller i online smykke butikker.

Hvor kan jeg købe en solitairering online?

Hvis du går og planlægger et frieri, og gerne vil se et stort udvalg af solitaireringe før du beslutter dig, kan du med fordel tjekke Carat Diamanter. Hos Carat Diamanter finder du et stort og velassorteret udvalg af smukke solitaireringe med flotte diamanter, i alle størrelser og prisklasser. Du kan se dem alle i Carat Diamanters online shop på caratdiamanter.dk

More articles