Undgå fælderne, når du køber en brugt bil

11 september 2020 Camilla Skøtt

editorial

Der kan være mange penge at spare, hvis du vælger at købe din bil brugt, men der er – som det altid er gældende med salg af dyre ting – risiko for at ryge i en salgsfælde. Vi har fundet tre gode råd til dig, der overvejer at købe en brugt bil.

Overvejer du at investere i en ny brugt bil, kan du med fordel forberede dig godt. På den måde undgår du både at blive snydt, men også at købe en bil, som i virkeligheden ikke dækker dine behov; det er nemlig let at blive fristet, hvis man ikke har forbrudt sig grundigt.

Men hvordan forbereder du dig på at købe en bil? Vi har samlet tre gode råd – det er heldigvis både enkelt og ligetil.

Tre tips til at købe brugt bil

De tre ting, du bør gøre, inden du underskriver en slutseddel, er at: lægge et budget, prøve flere forskellige biler og tjekke bilens stand grundigt.

Ved at lægge et budget, slipper du for at finde din absolutte drømmebil og opdage, at du ikke har råd til at købe den. Husk i den forbindelse, at det ikke kun er selve prisen på bilen, du skal kigge på – du skal også overveje, hvad bilen koster i drift: Brændstofforbrug, grøn afgift og forsikring.

Når du prøvekører forskellige biler, finder du ud af, hvilken model der føles rigtig for dig. Der er forskel på indretning, materialer osv., og derfor er det en god idé at undersøge, hvilken bilmodel der bedst lever op til dine krav.

Sidst men ikke mindst er det essentielt, at du tjekker bilens historie, når du køber en brugt bil. Har den en fuld servicebog, og hvad siger de tidligere synsrapporter? Oplever du, at der er sjusket med det ene eller det andet, er du bedre tjent med at købe din bil andetsteds.

Flere Nyheder