Vælg en energieffektiv luft til vand varmepumpe

07 June 2022 Astrid Pedersen

editorial

Læs med i det følgende, hvis du søger svar på dine spørgsmål om luft til vand varmepumper.

Kan en varmepumpe yde samme effektivitet som et fyr?

Det korte svar på spørgsmålet stillet i overskriften er ja. En moderne luft til vand varmepumpe kan sagtens levere samme ydelse som et fyr, og endda højere. En luft til vand varmepumpe anno 2022 er bygget til at kunne yde effektiv opvarmning af familiens brugsvand og cirkulationsvand, også selv om vinteren byder på dagevis af frost.

De varmepumper, som er designet til det kølige skandinaviske klima, vil nemlig tage højde for mange dage og uger med minusgrader i luften. Du vil ikke komme til at mærke nogen forskel. Og som ekstra bonus er en luft til vand varmepumpe en del mere driftsikker end et fyr, som kan finde på at gå ud hvert øjeblik det skal være.

image

Kan det betale sig at skifte til en varmepumpe?

Igen er svaret på oven for stillede spørgsmål et klart ja. Selv om det er forbundet med en betragtelig udskrivning at skifte fyret ud med en varmepumpe, er der her tale om en investering som har tjent sig selv hjem i løbet af ganske få år. Du vil nemlig med det samme kunne se en substantiel nedgang i husstandens årlige udgifter til opvarmning af stuer og værelser.

Faktisk kan du regne med at skære op imod tres procent af din varmeregning. Det betyder at varmepumpen hurtigt er betalt – især fordi det faktisk er muligt at opnå energi tilskud til etablering af luft/vand varmepumpe.

Hvem kan hjælpe med at vælge den rette varmepumpe?

Hvis du er i tvivl om hvilken varmepumper du skal vælge, kan du få rådgivning desangående hos Amalo. Amalo er et dansk varmepumpe firma som har specialiseret sig inden for luft/vand varmepumper. Klik ind og læs mere på Amalo.dk

More articles