Elsker du også flødekartofler?
Kartofler er en klassiker på middagsbordet
Danskerne har alle dage spist kartofler. I mange generationer har den mættende grøntsag fyldt vores maver og givet masser af næring. Den er nemt tilgængelig, og passer godt til det danske klima, fordi den ikke har behov for en masse sol for at kunne gro.
Der må være blevet spist uendeligt mange tons skrællede kartofler med sovs til, når familien Danmark har været samlet til aftensmad. Ganske vist har kartoflen i en del år været under pres fra pastaretter i forskellige varianter. Og den har også tabt lidt terræn, fordi den indeholder relativt mange kulhydrater, som mange gerne vil undgå.
Flødekartofler – måske den mest populære variant af kartofler
Kartoflen kan tilberedes på flere måder. Den helt traditionelle måde er den almindelige kogte kartoffel. Så er der varianter som bagte kartofler, kartoffelsalat og kartoffelbåde – for ikke at nævne pommesfritter, som dog nok må siges at være helt uden for kategori.
Bortset fra fritterne, så er det nok flødekartoflerne, som er danskernes kartoffelfavorit. Retten kræver lidt mere tid og lidt mere gastronomi, før den når frem til vores tallerkener. Der skal i højere grad smages til med krydderier end ved de andre kartoffelretter, og så skal der arbejdes mere med tilberedningen.
Men resultatet er også værd at vente på. Du kender sikkert godt det, at du næsten kan spise flødekartofler som en ret i sig selv. Men der er selvfølgelig ingen tvivl om, at flødekartoflen kommer bedst til sin ret sammen med nogle skiver kød som eksempelvis rødt oksekød eller skinke.
Det er klassiske kombinationer til mange festlige arrangementer, hvor glade gæster skal forkæles med god mad.
Har du en favoritopskrift på flødekartofler?
Flødekartofler er normalt ikke en ret, som varieres særligt meget. Det er kartofler i lag, krydret med salt og peber og selvfølgelig med fløde hældt over lagene af kartofler.
Så mon ikke også det minder om din favoritversion?.