Misbrugscenter – få hjælp til alle typer misbrug

Misbrugscenter - få hjælp til alle typer misbrug

Et misbrug går ikke over af sig selv. Måske har du været vidne til et misbrug – som direkte pårørende, eller som ven eller kollega til en misbruger – og derfor på første hånd kunnet iagttage, hvorledes et misbrug udvikler sig. Ingen misbrug starter med intentionen om at udvikle en farlig afhængighed. Misbrug vil, uanset objektet for misbruget, altid starte i det små – et ekstra glas vin ved sengetid for at kunne falde i søvn, bare eet spil til på den online spillemaskine for at vinde tabet hjem igen, eller en smertestillende pille for at dulme nerve enderne, når de står på højkant. Når forbruget tager overhånd, er der pludselig opstået et afhængigheds betinget misbrug, som kræver professionel hjælp.

Hvordan hjælper jeg min misbrugsramte ven eller kollega?

Hvis du har lagt mærke til, at en ven eller en kollega på arbejdspladsen over en periode har ændret adfærd, og er blevet mere fraværende, mindre pligtopfyldende, og måske endda indesluttet, kan dette være tegn på et misbrug. Nogle former for misbrug er mere tydelige end andre – en alkoholiker vil for eksempel som oftest lugte meget kraftigt af alkohol – mens andre er mere usynlige.

Afhængighed af receptpligtig medicin, som er et af det moderne samfunds helt store svøber, vil for eksempel sjældent gøre megen stads af sig i den misbrugsramtes ydre fremtoning. Men i lighed med andre former for misbrug, vil et pillemisbrug ændre den misbrugsramtes adfærd. Og i lighed med alkoholisme eller narkomani, vil afhængigheden af den receptpligtige medicin ikke gå i sig selv igen og forsvinde. Her skal der professionel hjælp til. Derfor bør du – eventuelt i samråd med familie medlemmer, venner og kolleger – sørge for, at jeres fælles bekendte kommer i afvænnende behandling så hurtigt som muligt.

Behandlingscenter Stien – et dansk misbrugscenter med beliggenhed i det jyske – kan tilbyde effektiv og omsorgsfuld misbrugsbehandling i et forløb på cirka fem uger. Læs mere på https://behandlingscenter-stien.dk